NOTICIES‎ > ‎

Avinyó escalfarà el pavelló, l´escola i la futura llar d´infants amb biomassa

15 de febr. 2010, 2:39 publicada per David Pérez

L'Ajuntament vol enllestir les obres de la nova planta el juliol perquè les instal·lacions puguin començar a funcionar sense problemes a la tardor

Avinyó preveu poder alimentar la calefacció del pavelló, l'escola i la futura guarderia municipals de forma conjunta a partir de la tardor vinent, mitjançant la construcció d'una planta de biomassa que s'ubicarà a tocar de les piscines, just a l'extrem que separa l'àrea on es concentren aquests equipaments del riu Relat.
Es tracta d'una instal·lació d'uns 100 metres quadrats i que produirà 500 kW d'energia per a calefacció mitjançant la combustió d'estella d'origen forestal que s'extraurà dels boscos de la zona, amb el doble objectiu "de treure'n un rendiment ambiental i d'estalvi econòmic", segons ha explicat l'alcalde d'Avinyó, Josep Balasch, atès que una única instal·lació permetrà escalfar tres equipaments públics alhora, i es donarà sortida a la massa forestal de l'entorn.
El projecte preveu la construcció d'una sitja per emmagatzemar l'estella ja assecada amb una capacitat neta de combustible de 87,5 metres cúbics "amb què n'hi hauria prou per fer funcionar la caldera a ple rendiment durant 17 dies hàbils", explica Balasch. Al costat, i en un nivell semisoterrat, hi haurà la sala de calderes on es cremarà l'estella que arribarà de la sitja impulsada per mitjà d'un vis sens fi. De la caldera sortiran dos ramals de canonades soterrades un metre per on circularà l'aigua calenta; l'un anirà cap a la guarderia i continuarà cap a l'escola d'educació infantil i primària CEIP Barnola, i l'altra enfilarà per la part posterior de les piscines municipals fins a arribar al pavelló. Malgrat l'entrada en funcionament d'aquest nou sistema, l'Ajuntament d'Avinyó no es desprendrà de les actuals calderes que ja hi ha a l'escola i al pavelló per si mai hi ha un contratemps i convé tornar-les a engegar.
El cost de l'obra serà de 240.213 euros, que es finançaran amb els diners que Avinyó rebrà enguany del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local. L'objectiu de l'Ajuntament és poder iniciar els treballs de construcció de la nova planta tan aviat com sigui possible i finalitzar-los a l'estiu per tal que estigui completament llesta de cara a la tardor, que és quan es preveu que comenci a funcionar, aproximadament unes 8 hores diàries, fins al voltant del mes de març, però sempre en funció del temps que faci.
Comments