NOTICIES‎ > ‎

Avui el nostre amic i company de lluita Josep Maria Duocastella ens ha deixa’t.

1 de gen. 2011, 15:58 publicada per David Pérez
Avui l’amic i company de lluita Josep Maria Duocastella ens ha deixa’t.

Nascut a Cal Biosca de Castelltallat  a Sant Mateu de Bages, ha estat de sempre un lluitador incansable en la defensa del bosc i de la seva gestió, com a millor eina per a la prevenció dels incendis forestals.

Ha estat voluntari de forma activa durant tota la seva vida, tant en les tasques d’extinció dels focs forestals com les acutacions divulgatives per donar a conèixer la problemàtica del focs. Ha lluitat contra les flames en tot tipus de focs, des dels que s’han pogut apagar ràpidament, fins els més grans que hi ha hagut al país, el del 1994 (Bages-Berguedà) i el del 1998 (Bages-Solsonès).

Ha estat ferm impulsor, des de la dècada dels 90, de la utilització de la biomassa forestal com a font d’energia renovable en qualsevol de les seves possibles utilitzacions. La considera indispensable per aconseguir revitalitzar i donar de nou el valor que havien tingut els nostres boscos en dècades passades, i no acabin arrasats de nou per les flames.

Duocastella va ser guardonat amb el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau dels XII premis a la prevenció d'incendis forestals 2008 de la Diputació de Barcelona, en reconeixement a la seva trajectòria en la prevenció d'incendis.

Pel que fa la seva vinculació a l'ADF Amics del Bosc, en va ser el president des de la seva constitució fins el 2 d’octubre del 1999. Des del 2001, n’era el vicepresident.


Descansa en pau Josep.Comments