NOTICIES‎ > ‎

El Departament d'Ensenyament del nostre govern no fa be la seva feina!

9 de maig 2011, 4:55 publicada per David Pérez   [ actualitzat el 16 de maig 2011, 2:24 ]
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que es el responsable i encarregat de dissenyar i construir les escoles públiques del nostre país, sembla tenir cera a les orelles pel que respecte a les moltes demandes d’alguns ajuntaments referent a la possibilitat d’utilitzar sistemes de producció d’aigua calenta per a calefacció alternatius als combustibles fòssils.

Concretament a d’utilització de calderes de biomassa 100% forestal.

Avui al matí remenant per Internet hem trobat una guia que tenia per nom:

"CRITERIS PER A LA CONSTRUCCIÓ DE NOUS EDIFICIS PER A CETRES DOCENTS PÚBLICS"

En aquest document s’expliquen els criteris que cal seguir per al disseny i construcció d’una escola pública. 

La sorpresa rotunda al descobrir quin es el criteri del Departament d’ensenyament respecte als sistemes energètics per escalfar l’aigua  per a la calefacció.

Es una vergonya trobar encara a aquestes alçades una declaració explícita fent referència d’una manera  preferent a la utilització de sistemes de calefacció que utilitzen combustibles fòssils i tan sols estigui expliciti que cal tenir en comte altres sistemes alternatius de producció d’aigua calenta a la última pagina del document. Això si, per tot arreu parla d’eficiència en l’edificació. 

Aquesta guia es va publicar el 2009 i actualment encara es vigent.

Malgrat que la inversió inicial es més alta, els sistemes de calefacció mitjançant biomassa 100% forestal aconsegueixen reduir la factura energètica anual en més d'un 50%. Cal tenir en compte també, que implementar aquest sistemes just al moment en que es construieix un edifici permet una millor integració i una reducció considerablement de cost de la inversió.

No cal oblidar la gran funció educativa que suposa disposar d'una instal·lació d'aquestes característiques en una escola.

Quins collons!Ċ
David Pérez,
16 de maig 2011, 2:36
Comments