NOTICIES‎ > ‎

Ger se suma a la biomassa per escalfar l´escola i netejar el bosc

8 de febr. 2010, 23:21 publicada per David Pérez

Ger se suma a la biomassa per escalfar l´escola i netejar el bosc

L'Ajuntament calcula que cada hivern s'estalviarà més de 4.000 euros gràcies a la caldera d'estelles
MIQUEL SPA | GER
Ger s'ha sumat aquesta setmana passada al corrent de les energies sostenibles escalfa
nt l'edifici de l'escola i la llar d'infants amb una caldera de biomassa. Des de dilluns el dipòsit de gasoil ja no funciona i aquests pròxims dies els tècnics acabaran d'ajustar un sistema que permetrà al consistori aconseguir un estalvi net de més de 4.000 euros cada hivern, segons ha calculat l'alcalde, Alfons Casamajó.

La caldera escalfa de moment l'edifici escolar però també escalfarà el futur poliesportiu i edifici de serveis, que s'ha de construir just davant del col·legi. D'aquesta manera, l'Ajuntament deixarà de pagar no tan sols el consum de gasoil de l'escola sinó que s'estalviarà el que hauria hagut d'assumir del nou edifici. L'alcalde ha explicat que el nou sistema resulta pràcticament a "cost zero" al consistori perquè les branques i estelles que utilitzen de combustible provenen dels boscos del municipi. Sobre això, l'alcalde ha remarcat que està molt content amb la biomassa perquè de retruc comporta la neteja de les zones forestals. En els primers dies de funcionament, la caldera consumeix mig metre cúbic de biomassa el dia, la trituració del qual és subvencionada. Tot plegat deixa lluny els 6.000 litres de gasoil a uns 70 cèntims el litre que havia de pagar cada hivern l'Ajuntament. Es dóna el cas, a més, que la maquinària per fer funcionar el sistema, que té un cost de 80.000 euros, també s'ha pagat amb una subvenció del departament de Medi Ambient.

A l'estela d'Alp i Bellver

En la incorporació al món de les energies renovables, Ger ha se- guit el camí iniciat per Alp i Bellver. Alp escalfa des de fa anys l'escola, mentre que Bellver porta a terme un projecte per escalfar l'escola, la llar d'infants, el centre cívic i la piscina municipal.


Informació tècnica afegida:

La caldera que tenen a GER va dins d'un mòdul en forma de caseta, en un costat hi a la caldera hi a l'altre la sitja per l'estella, que s'omple aixecant la teualda del mòdul.

  • Es una solució interessant i ràpida d'instal·lar si es disposa d'una pala per anar omplint la sitja.
  • El preu està, segons model, entre els 70000€ i 120000€.
  • El Departament de Medi Ambient disposa d'una línia d'ajut per al lloguer d'aquests mòduls per a dos anys, seguidament es pot demanar l'ajut de l'ICAEN per pagar-ne la part restant.
L'empresa que comercialitza aquest mòduls es ATICA MAQUINARIA  de Molins de Reis.

ENERGRUP també disposa d'una línia de calderes amb mòduls, aquesta es posa d'ins un contenidor de camió.
Comments