NOTICIES‎ > ‎

L'IDAE posa en marxa el programa BIOMCASA

13 de des. 2009, 14:18 publicada per David Pérez   [ actualitzat el 13 de des. 2009, 15:38 ]
l'IDAE posa en marxa el programa BIOMCASA per a la promoció de la biomassa com a font d'energia en instal·lacions tèrmiques en edificis.

 El programa vol promoure que empreses del sector, actuint com EMPRESES DE SERVEI D'ENERGIA (ESE), contractin amb usuaris finals un servei integral d'energia, aquestes empreses, que seran habilitades per l'IDAE, podran accedir a una línia específica de finançament dels seus projectes.

Per arrancar aquest programa pilot, l'IDAE destina una dotació de 5.000.000 €. Finalitzada aquesta fase y segons l'experiència adquirida, s'establiran vies de financiació definitives d'aquest programa amb la participació de les entitats financeres. 


L'instrument a traves del qual s'articula el programa és l'Empresa de Serveis Energètics, aquestes empreses habilitades han  d'estar preparades per portar endavant el disseny, el muntatge, les operacions i el manteniment de les instal·lacions, tant com el proveïment de la biomassa, facturant a l'usuari final de forma mensual, el consum de l'energia tèrmica consumida.

El preu de l'energia portarà inclòs el cost de l'instal·lació i del combustible.

Les condicions financeres son per aquest programa pilot son:
 INTERÈS EUROIBOR+1,5%
 COMISSIÓ D'APERTURA/ESTUD EXEMPTA 
 PERIODE D'AMORTITZACIÓ MÀXIM 10 ANYS 
 AMORTITZACIÓ TOTAL/PARCIAL  SENSE COMISSIÓ

El límit màxim de finançament per projecte es de 350.000€

L'empresa ENERGRUP BIO-RENOVABLES, es una de les 12 empreses habilitades per l'IDAE.

Ċ
David Pérez,
13 de des. 2009, 14:53
Ċ
David Pérez,
13 de des. 2009, 14:52