NOTICIES‎ > ‎

Nova caldera de biomassa de "fustes residuals" en un CEIP a Terrassa

16 de des. 2009, 15:56 publicada per David Pérez   [ actualitzat el 11 de gen. 2010, 2:32 ]

Terrasa instal·la calderes de biomassa - felicitats

Aquí teniu un exemple de municipi a seguir, no para d'instal.lar calderes de biomassa, i agafen el compromís de posar-ne 10 més.

Primer de tot felicitar a la ciutat de Terrassa per demostrar aquesta ferma aposta per les calderes de biomassa, alhora però, ens sorgeixen dos preguntes que ens generen dubtes:

La primera es:  Que vol dir "fustes residuals"?
I la segona:  A quin preu paguen la fusta i d'on prové aquesta fusta que tant ajuda al medi ambient?Aquí trobareu la noticia en video:

Link a TERRASSA DIGITA.CAT per veure la noticia en video.


Aqui teniu la notici escrita:


El CEIP Antoni Ubach estrena caldera de biomassa i millor aïllament
 L’ús de la caldera de biomassa s’ha complementat amb la millora de l’aïllament tèrmic del centre, que ha suposat la intervenció en 250 antigues finestres de fusta, substituïdes ara per unes d’alumini més eficients
 
Escalfa aigua com ho faria un sistema de gas però amb la gran diferència que funciona amb serradura i fustes residuals. És la caldera de biomassa que s’ha instal·lat al CEIP Antoni Ubach, a Ca n‘Anglada, una de les més potents de Catalunya. L’ús de la caldera de biomassa s’ha complementat amb la millora de l’aïllament tèrmic del centre, que ha suposat la intervenció en 250 antigues finestres de fusta, substituïdes ara per unes d’alumini més eficients.

La substitució del sistema de gas per aquesta caldera, més eficient i sostenible, forma part del pla municipal per fomentar l’ús d’energies renovables i ha estat finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local, amb un cost de 230.000 euros. Més enllà dels beneficis mediambientals, s’ha reduït al 100% el consum de gas, uns 18.000 euros anuals, i s’estalvien 30 tones en emissió de CO2.

El CEIP Antoni Ubach s’afegeix així a la llista d’altres centres que també disposen de caldera de biomassa, com les escoles bressol Somriures i Moisès, les escoles President Salvans i Marià Galí i el Centre d’Informació Ambiental Bonvilar

Terrassa Digital.cat


Comments